Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със километража Alfa 156 2.0 TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
    От къде разбра че АБС-а не работи, и дори да свети от къде знаеш каква е причината ами ако е загубила връзка с датчици ? как ще разбереш с кои и защо - много е просто - ДИАГНОСТИКА!
    Прав си, но преди да го напиша колегата ми звънна по телефона и ми каза че на диагностика не са открили централата.
    Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
    sprint tropheo
    155/1.8
    156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
      Прав си, но преди да го напиша колегата ми звънна по телефона и ми каза че на диагностика не са открили централата.
      Нали се сещаш че 90% от диагностиците немогат да открият централата на алфа
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

....

Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщение
        Я си провери бушоните.
        Бушона го проверихме - ок е, утре ще ми пратят централа от 1.8 ТС - надявам се да съвпаднат ....

Comment

Те повечето казват и за еърбега, че е гръмнал ама той си се чете И за климатика същото, ама и той си се чете

---------- Post added at 20:47 ---------- Previous post was at 20:46 ----------

Първоначално публикувано от Exelero Покажи съобщение
          Бушона го проверихме - ок е, утре ще ми пратят централа от 1.8 ТС - надявам се да съвпаднат ....
          Колега защо бързаш? Къде ходи на диагностика? Понеже ми писа на лично и каза, че си от Горна, мога да ти кажа, че тука в града има само 1 човек който може да ти прочете АБС-а. Другия съм аз
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            Те повечето казват и за еърбега, че е гръмнал ама той си се чете И за климатика същото, ама и той си се чете

---------- Post added at 20:47 ---------- Previous post was at 20:46 ----------

Колега защо бързаш? Къде ходи на диагностика? Понеже ми писа на лично и каза, че си от Горна, мога да ти кажа, че тука в града има само 1 човек който може да ти прочете АБС-а. Другия съм аз
            Ами колега, тъй като работя ей там при Чомака, най близко ми е сервиза на Бай Илия , знам ги че са адксите специалисти там, ама се познаваме и ползвам отстъпки и тей. Има един Стойчо там, с едно Браво В5 викам човека кара италиянка - все ще има разбира, малко от малко, та той ми прави диагностика. Излязоха 5 грешки - АБС- не може да го открие изобщо, ламбда сонда неработи (каза карай си я тей, малко повече ще ти гори), някъв датчик на коляновия вал (най вероятно въпросния вариатор, където се споменава често тук), другите ги забравих .
            Бях говорил с чичо ми, ей тей случайно и стана на въпрос, че той имал комшия със същата Алфа и той можел да ми помогне. Ако ти живееш до 3-то Основно, това най вероятно си ти; даже снощи ми звъня каза, че говорил с бащата на момчето и че за днес можело да се срещнем и да видим какво може да измислим. Обаче днеска ще ми сменят съединителя и няма как ....
            Last edited by Exelero; d.m.y г., 08:27. Основание: .....

Comment

Човече бягай на далеко от такива пишман майстори -ламбда сонда неработи (каза карай си я тей, малко повече ще ти гори). Само като му слушам приказките, ми става ясно, че няма да тръгнат на добре нещата за твоята кола. Намери си читави майстори, за да си решеиш проблемите и да не влезнеш в един перманентен филм
              Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
              Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
              Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                Човече бягай на далеко от такива пишман майстори -ламбда сонда неработи (каза карай си я тей, малко повече ще ти гори). Само като му слушам приказките, ми става ясно, че няма да тръгнат на добре нещата за твоята кола. Намери си читави майстори, за да си решеиш проблемите и да не влезнеш в един перманентен филм
                Аз участвам вече в тоя филм, и съм в главната роля!
                Надявам се да не съжелявам за избора си ....
                Last edited by Exelero; d.m.y г., 10:15. Основание: ....

Comment

Аз участвам вече в тоя филм, и съм в главната роля!
                  Надявам се да не съжелявам за избора си ....
                  Едвали ще съжеляваш колега . Иначе ти пожелавам най-леко да излезнеш от филма, но като цяло просто няма как на кола на 10 год. да не и смениш нищо, съдейки по мойта всичко и се развали при мене .
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Ами колега, тъй като работя ей там при Чомака, най близко ми е сервиза на Бай Илия , знам ги че са адксите специалисти там, ама се познаваме и ползвам отстъпки и тей. Има един Стойчо там, с едно Браво В5 викам човека кара италиянка - все ще има разбира, малко от малко, та той ми прави диагностика. Излязоха 5 грешки - АБС- не може да го открие изобщо, ламбда сонда неработи (каза карай си я тей, малко повече ще ти гори), някъв датчик на коляновия вал (най вероятно въпросния вариатор, където се споменава често тук), другите ги забравих .
                    Бях говорил с чичо ми, ей тей случайно и стана на въпрос, че той имал комшия със същата Алфа и той можел да ми помогне. Ако ти живееш до 3-то Основно, това най вероятно си ти; даже снощи ми звъня каза, че говорил с бащата на момчето и че за днес можело да се срещнем и да видим какво може да измислим. Обаче днеска ще ми сменят съединителя и няма как ....
                    Да, баща ми ми каза, че ще дойдеш днес...

Датчик на коляновия вал не е вариатора

Пък точно пък при Байти Илия не съм си и помислял краченцето ми да стъпи там. Нямам и коментар даже да изкажа за там.

За километража ако има нещо по самата му електроника няма д амога да ти помогна, но поне нека да го видя и ще те пратя при човек който със сигурност ще ти го оправи. Който всъщност е и правил не веднъж на алфа километражи.

Абе обади се и една неделя да я закача да я видя тая АБС централа и ще говорим. Всичко ще се оправи
                    Last edited by oem; d.m.y г., 21:13.

Comment

...

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                      Да, баща ми ми каза, че ще дойдеш днес...

Датчик на коляновия вал не е вариатора

Пък точно пък при Байти Илия не съм си и помислял краченцето ми да стъпи там. Нямам и коментар даже да изкажа за там.

За километража ако има нещо по самата му електроника няма д амога да ти помогна, но поне нека да го видя и ще те пратя при човек който със сигурност ще ти го оправи. Който всъщност е и правил не веднъж на алфа километражи.

Абе обади се и една неделя да я закача да я видя тая АБС централа и ще говорим. Всичко ще се оправи
                      ок

Comment

Километраж - пин14, централа - пин А27 -> Taсhometric sensor signal.
                        Та май ABS не участва в меренето на скоростта щото не може да си избере от кое колело да я взима
                        Last edited by Tiger; d.m.y г., 23:28.

Comment

Първоначално публикувано от Tiger Покажи съобщение
                          Та май ABS не участва в меренето на скоростта щото не може да си избере от кое колело да я взима
                          Май, юни... аз ти казвам, че точно от АБС си взема сигнал за скороста.

Comment

Първоначално публикувано от Tiger Покажи съобщение
                            А според теб откъде се взима инфо за скороста?
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                              И какво ще покаже тази диагностика като ABS- а не работи?
                              ти знаеш ли какво е диагностика ?

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                                А според теб откъде се взима инфо за скороста?
                                Ами братле, аз съм написал - от таходатчика взимат сигнал и километража и централата. Поне така е по схемата на ел. инсталацията.
                                П.П. Ще ме уредиш ли с онези гумички за дръжките дето говорихме? И мерси за винтчетата

Comment

Working...
                                X